Inred ditt lantliga kök

Alla vill väl ha ett kök som är trivsamt och inbjudande? En köksstil som gör att det blir så är det lantliga köket. Det var populärt redan för längre sedan men har kommit åter och det kanske i lite nyare form.

Vad är ett lantligt kök?

Den lantliga stilen är egentligen inte enbart en enda stil, utan kan ta sig olika uttryck beroende på vad kökets ägare har för preferenser. Därmed kan det vara både traditionellt samtidigt som det också kan vara modernt, eller en kombination av både och. Det hela beror på vad man väljer. Du kan ta in det lantliga i form av golv och av tapeter, i det möblemang du vill ha samt i de inredningsdetaljer du väljer att använda dig av.

Bästa sättet att få till ett lantligt kök

När det är dags att renovera i hemmet, oavsett rum så är det bästa första steget att planera ordentligt. Sätta dig ned i lugn och ro med papper och penna, och börja sedan skissa på det nya köket. Se till att få med allt från val av golv till de blomvaser du önskar ha på bordet. Det handlar om att få till en fungerande helhet.

Den lantliga stilen är bra på det sätt att när du ska ha ett golv så kan du ta nästan vad du vill. Dock blir det riktigt snyggt och rustikt när man har ett rejält trägolv under fötterna.

Köksluckor betyder också väldigt mycket för utseendet i ett lantligt kök och här kan du med fördel satsa på en variant som är snidad på ett klassiskt sätt. 

Den lantliga stilen hittar du även i alla de fina inredningsdetaljer som finns på marknaden; vackra gardiner, kökshanddukar och köksporslin i härliga pastellfärger gör köket till en skön plats med mycket färg och glädje.

24 May 2020